Fiber: Telenor melder om nær et halvt års forsinkelse

Brenna velforening har 20. september mottatt beskjed fra Telenor om at det blir en stor forsinkelse på fiberutbyggingen. Vi synes dette er svært trist, men vi har ikke annet valg enn å forsøke å minimalisere ulempene. I første omgang har vi skriftlig påpekt at vi nå har fått situasjonen vi fryktet mest; halvferdig arbeid i det vi går inn i vinteren. Vi påpeker bl.a. ulempene med eventuelt å ha trekkrørstumper inne i snøfonner over hele området, og ønsker å unngå en slik situasjon.

I eposten fra Telenor heter det:

Vi ønsker å informere dere, før det går ut brev til alle som har bestilt om forsinkelse av leveranse av fiber på Dal/Brenna.

På bakgrunn av at det tok litt lenger tid å finne ut av riktige trasevalg, anleggsteknikk for graving og å få tilbake gravesøknader fra Oslo kommune (i tillegg til fellesferie i juli) har vi nå fått nye datoer for ferdigstillelse.

Dette er naturligvis ikke noe vi ønsket oss, men ser dessverre at vi heller setter datoer som er realistiske å oppnå fremfor å etterstrebe et urealistisk mål for så å ende opp med å informere dere og resten av kunden «for sent».

Endringene ser slik ut på de tre delprosjektene vi har navngitt Dalsåsen 1, 2 og 3.

Dalsåsen 1: Fra 19.12.19 til nå 30.04.20

Dalsåsen 2: Fra 19.12.19 til nå 15.05.20

Dalsåsen 3: Fra 19.12.19 til nå 15.05.20

I dette prosjektet kaller Telenor prosjektet på Brenna for «Dalsåsen 3», se bildet over.